Αβραάμ Παπαϊωάννου

Ο Παπαϊωάννου Αβραάμ, γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1977 και είναι κάτοικος Γιαννιτσών. Από τα εφηβικά του χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική αρχικά ως τραγουδιστής σε μαθητικά συγκροτήματα ενώ λίγο αργότερα ξεκίνησε τα πρώτα του μαθήματα στην κιθάρα κυρίως την ακουστική. Κύριος στόχος ήταν η σύνθεση μουσικής και τραγουδιών.
Σε μεγαλύτερη ηλικία και αφού τελείωσε τις πρώτες του σπουδές στην Τεχνολογία πετρελαίου στο ΤΕΙ της Καβάλας το 2000, η αγάπη του για την ανατολική μουσική (μουσικών παραδόσεων της ανατολικής Μεσογείου) τον οδήγησε στο ούτι με τότε δάσκαλο τον σύριο ουτίστα Ζiad Rajab https://webradio.ert.gr/958fm/23noe2016-xenodochio-9-58-ziant-ratzab

Η ανάγκη για περαιτέρω έρευνα πάνω στην τέχνη της μουσικής ερμηνείας στο ούτι περιελάμβανε την προσωπική πολύωρη μελέτη γνωστών σολιστών στο όργανο όπως Ara Dinkjian , Yurdal Tokcan, Munir Bashir, Simon Shaheen. Η έντονη αυτή τριβή κατέστησε επιτακτική την ανάγκη οργανωμένων σπουδών πάνω στο ούτι και την μουσική της Ανατολής, έτσι επόμενη στάση υπήρξε το τμήμα λαϊκής και παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου.

Μετά την παρουσίαση της πτυχιακής του εργασίας η οποία σχετίζεται με την δημιουργία μιας σημειογραφίας της μουσικής φόρμας του αυτοσχεδιασμού, ειδικότερα στην περίπτωση του Τούρκου σολίστ στο ούτι Υurdal Τokcan ο Αβραάμ Παπαϊωάννου, δραστηριοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας ως σολίστ στο ούτι με 2 ρεσιτάλ ουτιού το 2010 και 2013, με συμμετοχή σε παραδοσιακές ορχήστρες, ορχήστρες έθνικ μουσικής και έντεχνης ελληνικής μουσικής .

Παράλληλα υπήρξε καθηγητής σε ωδεία της Θεσσαλονίκης αλλά και του τόπου μας, αλλά και καθηγητής στο ούτι σε μουσικά σχολεία επί σειρά ετών.

Έχει πάρει το πτυχίο βυζαντινής μουσικής, το οποίο λειτούργησε ως ένα πολύτιμο εφόδιο στην καλύτερη γνώση της μουσικής μας παράδοσής. Σήμερα εργάζεται ως αναπληρωτής καθηγητής μουσικής στην δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Education Template