Νίκος Μπόζογλου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον κάτω Άγιο Ιωάννη- Πιερίας. Είναι Θρακιώτης με καταγωγή από την Μαυροθάλασσα (Νταουτλί - Άσπρο) Ανατολικής Ρωμυλίας. Η επαφή του με την μουσική κ ειδικότερα με το ακορντεόν έγινε σε ηλικία τριών χρονών.
Στην συνέχεια ακολούθησε η φοίτηση του στο Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης στο πιάνο. Γρήγορα όμως τον κέρδισε το ακορντεόν και συνέχισε τις σπουδές του πάνω σε αυτό με δάσκαλο τον Γιώργο Παπαδόπουλο. Η αγάπη του για την παραδοσιακή μουσική του έδωσε την ευκαιρία να συμμετάσχει από μικρή ηλικία σε διάφορα δρώμενα συλλόγων και ήδη από την ηλικία των 15 έγινε καταξιωμένος ακορντεονίστας στο Θρακιώτικο παραδοσιακό τραγούδι δουλεύοντας επαγγελματικά. Ταυτόχρονα ξεκίνησε την ενασχόληση του με το λαϊκό και το ρεμπέτικο τραγούδι εμπλουτίζοντας το ρεπερτόριό του.
Τα πρώτα του βήματα στο χώρο της δισκογραφίας έγιναν το 1997 όπου και έλαβε μέρος στην ηχογράφηση του δίσκου του συλλόγου "Ανατολικής Ρωμυλίας Καρυωτών Γιαννιτσών".
Η έντονη καλλιτεχνική και δισκογραφική δραστηριότητα συνεχίστηκε και το επόμενα χρόνια με εμφανίσεις σε συναυλίες και συμμετοχές σε διάφορα φεστιβάλ και σεμινάρια παραδοσιακής μουσικής πλαισιώνοντας ομάδες αξιόλογων μουσικών πάνω στην παραδοσιακή μουσική της Θράκης.
Το 2017 συμμετείχε στην μουσική σκηνή του Ηρώδειου, με αξιόλογους μουσικούς, εκ των οποίων ο Χρόνης Αηδονίδης και ο Βαγγέλης Δημούδης.
Το 2018 συμμετείχε στο δίσκο "Μπάτι στου Χορό" με το μουσικό σχήμα Καφαντάρδες, του οποίου αποτελεί μέλος.
Το 2019 προσκλήθηκε από τον οργανισμό Laografia Hellenic στο Μόντρεαλ του Καναδά για το σεμινάριο "Λαογραφία 2019" . Τα καλέσματα από όλη την υφήλιο συνεχίστηκαν με αυτό σε Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής στη Γαλλία το 2020
Το 2019 ήταν ο κεντρικός εισηγητής στην Ημερίδα «Όργανα και οργανοπαίχτες της Αν. Ρωμυλίας – Β. Θράκης» στην ενότητα «Το ακορντεόν Αν. Ρωμυλία--Β. Θράκη» υπό την αιγίδα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Τον Απρίλιο του 2020 συμμετείχε στην εκπομπή «Το Αλάτι της γης» με το μουσικό σχήμα «Καφαντάρδες» «Αλάτι της γης» ΕΡΤ1 – ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ «Θρακιώτικο γλέντι – Ημέρα Μνήμης του Θρακικού Ελληνισμού» 05.04.2020

YouTube Βίντεο

Τον Σεπτέμβριο το 2020 συμμετείχε στο Thessaloniki Accordion Festival στη συναυλία με τρία Θρακιώτικα Ακορντεόν μαζί με τον Γιώργο Δρικούδη και τον Σταμάτη Πασόπουλο.