Άννα Μπαξέ

Η Άννα Μπαξέ είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών σπουδών του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ερευνητικό ενδιαφέρον στην διδασκαλία της χορωδίας και ειδικότερα της παιδικής χορωδίας. Είναι κάτοχος πτυχίου Αρμονίας και Αντίστιξης (Άριστα) ( τάξη Ευ. Κατέλη). Σπουδάζει διεύθυνση χορωδίας (τάξη Α. Κυριακίδου) και πιάνο (ταξη Μ. Γεωργιάδου) στο Μακεδονικό ωδείο Θεσσαλονίκης.

Είναι μαέστρος του φωνητικού συνόλου Youtune καθώς και των «Πειραματικών Μουσικών συνόλων» του 2ου Πειραματικού Λυκείου Θεσσαλονίκης ενώ στο παρελθόν έχει υπάρξει μαέστρος της παιδικής χορωδίας καθολικής Εκκλησίας καθώς και των χορωδιακών τμημάτων του Ωδείου Φίλων Μουσικής Ωραιοκάστρου.

Εχει παρει μέρος σε σεμινάρια διεύθυνσης με τον Α. Κοντογεωργίου, Μ. Οικονόμου, Α. Κυριακίδου, Σ. Γιολδάση. Στα πλαίσια των Πανελλήνιων Masterclass διεύθυνσης με την Συμφωνική ορχήστρα του δήμου Αθηναίων και την χορωδία του Μετσόβιου Πολυτεχνείου έχει διευθύνει τόσο την χορωδία όσο και την ορχήστρα υπο την καθοδήγηση των Μ. Οικονόμο και Α. Κυριακίδου.

Έχει υπάρξει μέλος της Χορωδίας Κοραή, της μεικτής χορωδίας “North College” και ιδρυτικό μέλος της παιδικής χορωδίας φίλων μουσικής, όπως και πιανίστρια της ορχήστρας “Con Fuoco” του δημοτικού ωδείου Θέρμης.