
Η Άσπα Μαυρίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη όπου και δραστηριοποιείται κυρίως επαγγελματικά ως τραγουδίστρια και δασκάλα φωνητικής. Η τελευταία της καλλιτεχνική δραστηριότητα αναφέρεται σε μουσικές των χωρών της Μεσογείου, “Mesogeios Project”. Πρόκειται για ένα πολύγλωσσο Project σε ύφος ethnic jazz, με έντονο το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού.
Είναι Διπλωματούχος Μονωδίας με βαθμό Άριστα παμψηφεί και τη διάκριση του Ά Βραβείου (Τάξη καθηγητού κ. Αθανάσιου Αραμπατζή), καθώς και Πτυχιούχος Αρμονίας και Ωδικής (Τάξη καθηγήτριας κ. Κατερίνας Αραμπατζή). Μεγαλωμένη σε μια μουσική οικογένεια, η ενασχόλησή της με τη μουσική άρχισε από πολύ μικρή ηλικία, παρακολουθώντας μαθήματα πιάνου και θεωρητικών. Αργότερα φοίτησε στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, όπου πλέον η μουσική της παιδεία έλαβε μία πρώτη πιο ολοκληρωμένη μορφή. Εκεί ξεκίνησε και τα μαθήματα κλασσικού βιολιού, ενώ συνέχισε αυτά του πιάνου και των θεωρητικών. Τελειώνοντας το Μ.Σ.Θ. και παράλληλα με τις μουσικές της σπουδές, ολοκληρώνει την φοίτηση της στο Τμήμα Μαιευτικής του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης.
Παρά το νεαρό της ηλικίας της έχει σημειώσει παραστάσεις σε διάφορες σκηνές. Για αρκετά χρόνια τραγουδούσε, συνοδεύοντας τον εαυτό της αλλά και άλλους ανερχόμενους καλλιτέχνες, στο πιάνο. Συμμετείχε ως βιολίστρια και αργότερα ως σολίστ τραγουδίστρια σε συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Τον τελευταίο χρόνο ακολουθεί ως guest vocals τον δάσκαλό και μέντορά της, Χρήστο Δίγκα, στις περιοδείες των νέων original jazz δίσκων του, καθώς και σε εμφανίσεις του με το νεοσύστατο σχήμα του “Organic Elements”.
Την πλούσια καλλιτεχνική της δραστηριότητα έρχεται να συμπληρώσει η “εξαιρετική”, σύμφωνα με μαρτυρίες των μαθητών της, διδακτική της ικανότητα στην τέχνη του σύγχρονου τραγουδιού.
Η συνεργασία της με τα Μουσικά Βήματα ξεκίνησε ήδη από πέρσυ και συνεχίζει.
Η ίδια δηλώνει: « Η μουσική είναι άφθονη, είναι ανεξάντλητη, χωρίς περιορισμούς, σωστά ή λάθη. Είναι μαγεία να καταφέρει κανείς να νιώσει λίγο από το μεγαλείο της και να συμπράττει, βάσει της δικής του αισθητικής, για το «καλό» της μουσικής. Ο τραγουδιστής είναι μουσικός, κι αν δεν είναι οφείλει να γίνει. Εγώ προσωπικά αντιμετωπίζω κάθε μαθητή ως μουσικό, και εκτός από την φωνητική τεχνική, δίνω ιδιαίτερη βάση στην ανάπτυξη της μουσικότητάς του και την ανάδειξη της προσωπικής του αισθητικής».