Χρόνης Κουτσουμπίδης

« …εντυπωσίασε με τη δεξιοτεχνία του το κοινό…»
«Ημερησία» εφημερίδα

Ο Χρόνης Κουτσουμπίδης γεννήθηκε το 1986. Σε ηλικία 7 ετών ξεκινάει τις μουσικές του σπουδές και το 2007 παίρνει δίπλωμα κιθάρας από το Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας έχοντας τα τελευταία 7 χρόνια υποτροφία, με βαθμό Άριστα, Α’ Βραβείο και Αριστείο εξαιρετικής επίδοσης. Το 2005 παίρνει το πτυχίο Αρμονίας με βαθμό Άριστα και αργότερα το πτυχίο Αντίστιξης το 2018 με καθηγητή το Δημήτρη Δημόπουλο.

Το 2009 αποφοιτά από το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας από την τάξη ειδίκευσης κιθάρας της Έλενας Παπανδρέου, ενώ το 2015 αποφοιτά από το Mozarteum Πανεπιστήμιο του Salzburg από το πρόγραμμα « Master program guitar », στην τάξη του Eliot Fisk.


Έχει παρακολουθήσει μαθήματα με σημαντικούς μουσικούς μεταξύ των οποίων οι O. Ghiglia, R. Dyens, C. Domeniconi, M. Tamayo, T. Korhonen, M. Escarpa.


Νικητής βραβείων σε διαγωνισμούς με κυριότερα τα Πρώτα Βραβεία στο Διεθνή Διαγωνισμό του Gargnano της Ιταλίας (2010), στον Πανελλήνιο Διαγωνσιμό στη Βέροια (2008), στο Διεθνή Διαγωνισμό του Φεστιβάλ Βόλου (2001). Πρώτο βραβείο στο Διεθνές φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ( 2016 ) και δεύτερο βραβείο στο Διεθνή διαγωνισμό “Savarez-Corelli” (2015) με το Αeolian Guitar Duo, ενώ έχει βραβευτεί και από τον σύλλογο φίλων κιθάρας «Δημήτρης Φάμπας» για την συμβολή του στη διάδοση του έργου του Δημήτρη Φάμπα.

Έχει δώσει συναυλίες σόλο και μουσικής δωματίου σε Ελλάδα και Αυστρία, ενώ έχει συμπράξει και με τη συμφωνική ορχήστρα του Τ.Μ.Ε.Τ.

Το 2018 κυκλοφορεί ο πρώτος του δίσκος με έργα για κιθάρα του Γιώργου Νούση από την εταιρεία Doberman-Yppan productions.

Παίζει με κιθάρα κατασκευής Παύλου Γύπα.