Μαθήματα Κλαρινέτου

Μαθήματα Κλαρινέτου Γιαννιτσα

 

 

 

 

Το Ωδείο Μουσικά Βήματα προσφέρουν μια εξαιρετικά επαγγελματική και ταυτόχρονα φιλική προσέγγιση στα μαθήματα κλαρινέτου για μαθητές κάθε ηλικίας, επιπέδου και «ταλέντου». Από παιδιά μέχρι συνταξιούχους κι από τελείως αρχάριους μέχρι πολύ προχωρημένους.

Το κλαρινέτο είναι ένα πνευστό όργανο που και αυτό με τη σειρά του έχει τεράστιες ερμηνευτικές δυνατότητες και έχει τη θέση του στην εθνική – παραδοσιακή κουλτούρα πολλών λαών. Η χρήση του στην παραδοσιακή και έντεχνη Ελληνική μουσική, στο μουσικό είδος της τζαζ και γενικότερα ο ρόλος του σε πολλά εθνικά μουσικά ιδιώματα έχουν ως αποτέλεσμα την δημιουργία πληθώρας έργων, η μελέτη των οποίων αποτελεί μέρος της διδασκαλίας του.

Έχοντας ως άξονα διδασκαλίας την μαθητοκεντρική προσέγγιση αυτό που μπορεί να βιώσει κανείς στα μαθήματα φλάουτου είναι ότι η ενασχόληση με τη μουσική μπορεί να είναι όντως διασκεδαστική. Υπάρχει πάντα η δυνατότητα επιλογής ρεπερτορίου και η ανάπτυξη της τεχνικής (απαραίτητη χρήση του σώματος, αναπνοή, παραγωγή τόνου, ακουστική εξάσκηση και ακρίβεια, ρυθμός, φραζάρισμα, μουσικά στυλ, μελέτη παρτιτούρας) γίνεται μέσα από γνωστά και αγαπημένα μουσικά ακούσματα.

Τα μαθήματα κλαρινέτου μπορούν να οδηγήσουν σε αυτούς οι οποίοι ενδιαφέρονται στη λήψη αναγνωρισμένων από το κράτους τίτλων σπουδών.