Μαθήματα Κλασικής Κιθάρας

Μαθήματα Κλασικής ΚιθάραςΤο Ωδείο Μουσικά Βήματα προσφέρει μια εξαιρετικά επαγγελματική και ταυτόχρονα φιλική προσέγγιση στα μαθήματα κλασικής κιθάρας στους μαθητές κάθε ηλικίας, επιπέδου και «ταλέντου». Από μικρά παιδάκια μέχρι πολύ μεγαλύτερους στην ηλικία κι από τελείως αρχάριους μέχρι πολύ προχωρημένους.

Βασικός μας στόχος είναι να εγκαθιδρυθεί μια υγιής σχέση του μαθητή με την κιθάρα. Για αυτόν τον λόγο δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην επιλογή του κατάλληλου μεγέθους της κιθάρας ανάλογα με την ηλικία και η απαραίτητη καθοδήγηση για τους πιθανούς τρόπους χρήσης της. Με αυτόν τον τρόπο θα μπουν οι απαραίτητες βάσεις για την εξέλιξη μιας τεχνικής η οποία δε θα στέκεται εμπόδιο στην εκδήλωση της μουσικότητας του μαθητή.

Στα μαθήματα κιθάρας του Ωδείου μας ο μαθητής θα έχει την δυνατότητα να έρθει σε επαφή με το σύνολο του ρεπερτορίου της κλασικής κιθάρας, να ερευνήσει τη δομή αυτών των μουσικών έργων και να αναπτύξει το σύνολο των δεξιοτήτων που απαιτείται για να γίνει ένας ολοκληρωμένος μουσικός. Επίσης, θα του δοθεί η δυνατότητα να συμμετάσχει στο σύνολο κιθαριστών του ωδείου μας και να πάρει μέρος σε διάφορα φεστιβάλ.

Η κλασική κιθάρα είναι ένα από τα μουσικά όργανα που μπορεί να οδηγήσει στη λήψη τίτλων σπουδών αναγνωρισμένα από το κράτος και μετέπειτα να συνεχίσει τις σπουδές του σε μουσικά πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού.