Μαθήματα Πιάνου

Μαθήματα Πιάνου μουσικο ωδείο γιαννιτσαΑνεξαρτήτως ηλικίας και επιπέδου τα μαθήματα πιάνου στο Ωδείο Μουσικά Βήματα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να γνωρίσετε το πιάνο μέσα από μια αντίληψη που αποτελεί συνιστώσα πολλών ετών αναζήτησης. Η Τεχνική Αλεξάντερ, η Μέθοδος Taubman και σύγχρονες παιδαγωγικές απόψεις έχουν διαμορφώσει και συνεχίζουν να εμπλουτίζουν το πλαίσιο διδασκαλίας πιάνου στο Ωδείο μας.

  • Απ’ το πρώτο κιόλας μάθημα δίνεται ιδιαίτερη σημασία στο τρίπτυχο της εποικοδομητικής τεχνικής ( σώμα, μουσικό όργανο, μουσικό κείμενο) ώστε να διασφαλίσουμε την ελευθερία και την ευκολία στο πάνω στο πληκτρολόγιο.
  • Στην πορεία των μαθημάτων δίνεται βάρος στη χρήση του σώματος σε γενικό αλλά και σε ειδικό επίπεδο για την αποφυγή μελλοντικών τραυματισμών.
  • Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στη μουσικότητα, που ομορφαίνει και πλουτίζει την τεχνική, προσθέτοντάς της νόημα.
  • Ενσωματωμένα στα μαθήματα πιάνου βρίσκονται και βασικά στοιχεία της θεωρία που βοηθούν το μαθητή να αποκτήσει μια ολιστική αντίληψη και κατανόηση των μουσικών έργων που ερμηνεύει.
  • Για όσους ενδιαφέρονται για την επισφράγιση των σπουδών τους με τίτλους σπουδών, ακολουθείται το πρόγραμμα σπουδών που ορίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού. Με την ολοκλήρωση αυτού, χορηγείται πτυχίο ή δίπλωμα αναγνωρισμένο από το κράτος. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα εισαγωγής σε μουσικά πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού.
  • Για όσους επιθυμούν ελεύθερο πρόγραμμα σπουδών, τα μαθήματα πιάνου μπορούν να προσαρμοστούν πάνω στις μουσικές προτιμήσεις τους.