Μαθήματα Φλάουτου

Μαθήματα Φλάουτου Γιαννιτσά

 

 

 

 

 

Το Ωδείο Μουσικά Βήματα προσφέρουν μια εξαιρετικά επαγγελματική και ταυτόχρονα φιλική προσέγγιση στα μαθήματα φλάουτου για μαθητές κάθε ηλικίας, επιπέδου και «ταλέντου». Από παιδιά μέχρι συνταξιούχους κι από τελείως αρχάριους μέχρι πολύ προχωρημένους.

Έχοντας ως άξονα διδασκαλίας την μαθητοκεντρική προσέγγιση αυτό που μπορεί να βιώσει κανείς στα μαθήματα φλάουτου είναι ότι η ενασχόληση με τη μουσική μπορεί να είναι όντως διασκεδαστική.

Το φλάουτο έχει τεράστιες ερμηνευτικές δυνατότητες και έχει τη θέση του στην εθνική – παραδοσιακή κουλτούρα πολλών λαών, μέρος της οποίας έχει ενσωματωθεί διεθνώς στο ρεπερτόριό του. Η χρήση του στην λόγια και έντεχνη Ελληνική μουσική, στη μουσική της Λατινικής Αμερικής, στα μουσικά είδη όπως λάτιν, τζαζ, ροκ και γενικότερα ο ρόλος του σε πολλά εθνικά μουσικά ιδιώματα έχουν ως αποτέλεσμα την δημιουργία πληθώρας έργων, η μελέτη των οποίων αποτελεί μέρος της διδασκαλίας του.

Υπάρχει πάντα η δυνατότητα επιλογής ρεπερτορίου και η ανάπτυξη της τεχνικής (απαραίτητη χρήση του σώματος, αναπνοή, παραγωγή τόνου, ακουστική εξάσκηση και ακρίβεια, ρυθμός, φραζάρισμα, μουσικά στυλ, μελέτη παρτιτούρας) γίνεται μέσα από γνωστά και αγαπημένα μουσικά ακούσματα.

Τα μαθήματα φλάουτου μπορούν να οδηγήσουν σε αυτούς οι οποίοι ενδιαφέρονται στη λήψη αναγνωρισμένων από το κράτους τίτλων σπουδών.