Ηλιάδης Θεόδωρος

Ο Θοδωρής Ηλιάδης αποφοίτησε από τη τμήμα Νομικής του ΑΠΘ το 1998 και εργάστηκε έως το 2009 πάνω στον τομέα αυτό. Αλλάζοντας τον προσανατολισμό της επαγγελματικής του πορείας και έχοντας σαν γνώμονα την προσωπική βελτίωση και εξέλιξη έλαβε το Δίπλωμα πιάνου τον Ιανουάριο του 2012.


Μετά από ένα χρονικό διάστημα 9 μηνών τριβής με την Μέθοδο Αλεξάντερ κάτω από τις οδηγίες του Χρήστου Νούλη, ακολούθησε η μετάβασή του στη Μ. Βρετανία προκειμένου να ξεκινήσει τις σπουδές του πάνω στη Μέθοδο αυτή. Κατά το διάστημα της παραμονής του εκεί φοίτησε σε δύο διαφορετικά προγράμματα εκπαίδευσης πάνω στη Μέθοδο Αλεξάντερ δίπλα σε δασκάλους όπως ο Don Weed και Peter Nobes.


Εκεί εργάστηκε σαν δάσκαλος μουσικής παραδίδοντας ιδιαίτερα μαθήματα προσφέροντας παράλληλα τη συνοδεία πιάνου σε διάφορες χορωδίες. Ταυτόχρονα ενίσχυσε τη διδακτική και εκπαιδευτική εμπειρία του εργαζόμενος σε διάφορα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου.


Το 2016 επέστρεψε στην Ελλάδα και συνέχισε την επιμόρφωσή του πάνω σε παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά θέματα ολοκληρώνοντας τον ετήσιο κύκλο σπουδών της Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ. Το ίδιο έτος ξεκίνησε να διδάσκει πιάνο στο Αλεξάνδρειο Ωδείο Γιαννιτσών όπου εργάστηκε για δύο χρόνια.


Το 2018 αποφάσισε να υλοποιήσει την ιδέα του να δημιουργήσει έναν χώρο μουσικής εκπαίδευσης με το όνομα ΜΟΥΣΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ. Εκεί όπου η εκπαιδευτική μεθοδολογία θα έρθει να διαλύσει όλες τις παρεξηγήσεις γύρω από τον μύθο του όρου «ταλέντο». Προκειμένου να εξυπηρετήσει αυτόν τον σκοπό από το ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020 θα ξεκινήσει τη φοίτησή του στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών της Παιδαγωγική της Μουσικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου της Κύπρου.