Μυρτώ Σταυρακίδου

Η Μυρτώ Σταυρακίδου-Ζάχου γεννήθηκε το 1996 στην Κατερίνη και τον Ιούνιο του 2019 αποφοίτησε από το τμήμα  Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στην ευρωπαϊκή κατεύθυνση, με ειδίκευση στο βιολί.

Στην ηλικία των 6 ξεκίνησε μαθήματα  βιολιού και στα 7 πιάνου ( β’ ειδικό μέσης- τάξη Π.Ζαβράζνοβα ). Στα 8 έγινε μέλος της παιδικής  χορωδίας  του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, υπό τη διεύθυνση και διδασκαλία του Γιάννη Αδαμίδη, στην οποία συμμετείχε για τουλάχιστον 10 χρόνια και έχει συμπράξει ως σολίστ. Είναι πτυχιούχος ειδικού Αρμονίας ( τάξη Θ.Γραμματικού ) και έχει σπουδάσει κλασσικό μπαλέτο για περίπου 10 χρόνια.

Τον Απρίλιο του 2017 μαζί με τις Ειρήνη Κρικώνη, Μυρσίνη Χριστοδουλοπούλου και Μελίνα Καράμπαλη απέσπασε το πρώτο βραβείο του Διαγωνισμού Μουσικής Δωματίου του τμήματος. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Χ. και Δ. Πολυζωίδη, Σ.Παπάνα, Α.Στάνκοβ κλπ στην Ελλάδα ( » Δούμπεια» ) αλλά και στο εξωτερικό ( Bad Leonfelden, Αυστρία ). Καθηγητές της υπήρξαν οι Α.Καπαγιαννίδης, Σ.Τάκκας, Γ.Πετρόπουλος, Σ.Τσακαλίδης και Γ.Κορμπέτης με τον οποίο πήρε το πτυχίο του τμήματος. Υπήρξε μέλος της MOYSA στην θέση Α’ κορυφαία στις βιόλες και έχει συμμετάσχει σε συναυλίες με την ΚΟΘ, τη ΣΟΔΘ και με καταξιωμένους μουσικούς όπως ο V.Repin και ο Μ.Οικονόμου. Επίσης έχει συμμετάσχει στις συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας του Τ.Μ.Ε.Τ υπό  τη διεύθυνση του κου Γ.Βράνου.

Πέρα από τις σπουδές τις στο βιολί η Μυρτώ, ξεκίνησε μαθήματα Μονωδίας με την κυρία Χιονάτη Γκίνα το έτος 2014-15 και έχει πάρει μέρος στο μουσικό σεμινάριο St George με την ίδια ως καθηγήτρια. Επιπλέον έχει κάνει μαθήματα με την Κ.Καρατζά στο πλαίσιο των μουσικών σεμιναρίων «Δούμπεια». Έχει αποσπάσει υποτροφία ενός χρόνου φοίτησης στο Δημοτικό Ωδείο Πολίχνης, όπου σπουδάζει στη β’ ανωτέρα.  Έχει συμμετάσχει σε συναυλία της χορωδίας του Τ.Μ.Ε.Τ. υπό τη διεύθυνση της Μ.Ε.Μελιγκοπούλου.

Όσον αφορά το θέατρο, το 2013 συμμετείχε ως πρωταγωνίστρια στο ανέβασμα της θεατρικής παράστασης  «Σύγχρονη Λυσιστράτη» του Λυκείου της. Το 2016 συμμετείχε για ένα χρόνο στο θεατρικό εργαστήρι της Ά.Γιαννακίδου.