ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Καλώς Ήλθατε στο ΩΔΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ!

ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ έχοντας μεγάλη εμπειρία στο χώρο της μουσικής εκπαίδευσης έχει τη ευελιξία να αναπροσαρμόζει τα προγράμματα των σπουδών ανάλογα με τις ανάγκες της εποχής, βασιζόμενο κυρίως στη συνεργασία με καθηγητές εξειδικευμένους στο αντικείμενό τους και με σύγχρονες εκπαιδευτικές αντιλήψεις.

Η κλασική παιδεία και η σύγχρονή μουσική συνυπάρχουν έτσι ώστε κάθε σπουδαστής να έχει πλουραλιστική επαφή με τα μουσικά πράγματα της εποχής μας.

 

 

 

Ηλιάδης Θεόδωρος

Πιάνο

 

Ο Θοδωρής Ηλιάδης αποφοίτησε από τη τμήμα Νομικής του ΑΠΘ το 1998 και εργάστηκε έως το 2009 πάνω στον τομέα αυτό. Αλλάζοντας τον προσανατολισμό της επαγγελματικής του πορείας και έχοντας σαν γνώμονα την προσωπική βελτίωση και εξέλιξη έλαβε το Δίπλωμα πιάνου τον Ιανουάριο του 2012.
Μετά από ένα χρονικό διάστημα 9 μηνών τριβής με την Μέθοδο Αλεξάντερ κάτω από τις οδηγίες του Χρήστου Νούλη, ακολούθησε η μετάβασή του στη Μ. Βρετανία προκειμένου να ξεκινήσει τις σπουδές του πάνω στη Μέθοδο αυτή. Κατά το διάστημα της παραμονής του εκεί φοίτησε σε δύο διαφορετικά προγράμματα εκπαίδευσης πάνω στη Μέθοδο Αλεξάντερ δίπλα σε δασκάλους όπως ο Don Weed και Peter Nobes.
Εκεί εργάστηκε σαν δάσκαλος μουσικής παραδίδοντας ιδιαίτερα μαθήματα προσφέροντας παράλληλα τη συνοδεία πιάνου σε διάφορες χορωδίες. Ταυτόχρονα ενίσχυσε τη διδακτική και εκπαιδευτική εμπειρία του εργαζόμενος σε διάφορα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου.
Το 2016 επέστρεψε στην Ελλάδα και συνέχισε την επιμόρφωσή του πάνω σε παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά θέματα ολοκληρώνοντας τον ετήσιο κύκλο σπουδών της Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ. Το ίδιο έτος ξεκίνησε να διδάσκει πιάνο στο Αλεξάνδρειο Ωδείο Γιαννιτσών όπου εργάστηκε για δύο χρόνια.
Το 2018 αποφάσισε να υλοποιήσει την ιδέα του να δημιουργήσει έναν χώρο μουσικής εκπαίδευσης με το όνομα ΜΟΥΣΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ. Εκεί όπου η εκπαιδευτική μεθοδολογία θα έρθει να διαλύσει όλες τις παρεξηγήσεις γύρω από τον μύθο του όρου «ταλέντο». Προκειμένου να εξυπηρετήσει αυτόν τον σκοπό από το ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020 θα ξεκινήσει τη φοίτησή του στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών της Παιδαγωγική της Μουσικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου της Κύπρου.


Άλκης Καρυζώνης

Διεύθυνση χορωδίας – Ανώτερα Θεωρητικά – Σαξόφωνο

 

Ο Καρυζώνης Αλκιβιάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1978. Σε ηλικία 6 ετών ξεκινάει μαθήματα πιάνου στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (τάξη κ. Άντζελας Κοτίδου, Α ανωτέρα).
Είναι κάτοχος πτυχίου Αρμονίας (Ιόνιο Ωδείο Κέρκυρας, τάξη κ. Νικολάου Παπαδημητρίου) και πτυχίων Αντίστιξης και Φούγκας (Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, τάξη κ. Δημήτρη Αθανασιάδη).
Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου με σπουδές στο Σαξόφωνο και στη Σύνθεση (τάξη κ. Δήμου Δημητριάδη, 2002), καθώς επίσης και του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στη Σύνθεση (τάξη κ. Δημήτρη Παπαγεωργίου 2012).
Παράλληλα έχει δωδεκαετή εμπειρία στη διδασκαλία σαξοφώνου και ανώτερων θεωρητικών σε μουσικά σχολεία της χώρας (Πειραιάς, Καβάλα, Ξάνθη, Σέρρες, Γιαννιτσά) και σε δημοτικά σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική).
Απο το 2018 είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στη σύνθεση στο Βασιλικό Ωδείο Βρυξελλών (τάξη κ. Jurgen De Pillecyn), ενώ έχει αποσπάσει το δεύτερο βραβείο σύνθεσης στο διαγωνισμό σύνθεσης Arty Andre’e 2019.

 


Χρόνης Κουτσουμπίδης

Κιθάρα

 

Ο Χρόνης Κουτσουμπίδης γεννήθηκε το 1986. Σε ηλικία 7 ετών ξεκινάει τις μουσικές του σπουδές και το 2007 παίρνει δίπλωμα κιθάρας από το Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας έχοντας τα τελευταία 7 χρόνια υποτροφία, με βαθμό Άριστα, Α’ Βραβείο και Αριστείο εξαιρετικής επίδοσης. Το 2005 παίρνει το πτυχίο Αρμονίας με βαθμό Άριστα και αργότερα το πτυχίο Αντίστιξης το 2018 με καθηγητή το Δημήτρη Δημόπουλο.Το 2009 αποφοιτά από το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας από την τάξη ειδίκευσης κιθάρας της Έλενας Παπανδρέου, ενώ το 2015 αποφοιτά από το Mozarteum Πανεπιστήμιο του Salzburg από το πρόγραμμα « Master program guitar », στην τάξη του Eliot Fisk.Έχει παρακολουθήσει μαθήματα με σημαντικούς μουσικούς μεταξύ των οποίων οι O. Ghiglia, R. Dyens, C. Domeniconi, M. Tamayo, T. Korhonen, M. Escarpa.Νικητής βραβείων σε διαγωνισμούς με κυριότερα τα Πρώτα Βραβεία στο Διεθνή Διαγωνισμό του Gargnano της Ιταλίας (2010), στον Πανελλήνιο Διαγωνσιμό στη Βέροια (2008), στο Διεθνή Διαγωνισμό του Φεστιβάλ Βόλου (2001). Πρώτο βραβείο στο Διεθνές φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ( 2016 ) και δεύτερο βραβείο στο Διεθνή διαγωνισμό “Savarez-Corelli” (2015) με το Αeolian Guitar Duo, ενώ έχει βραβευτεί και από τον σύλλογο φίλων κιθάρας «Δημήτρης Φάμπας» για την συμβολή του στη διάδοση του έργου του Δημήτρη Φάμπα.Έχει δώσει συναυλίες σόλο και μουσικής δωματίου σε Ελλάδα και Αυστρία, ενώ έχει συμπράξει και με τη συμφωνική ορχήστρα του Τ.Μ.Ε.Τ.Το 2018 κυκλοφορεί ο πρώτος του δίσκος με έργα για κιθάρα του Γιώργου Νούση από την εταιρεία Doberman-Yppan productions.


Άσπα Μαυρίδου

Φωνητική

 

Η Άσπα Μαυρίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη όπου και δραστηριοποιείται κυρίως επαγγελματικά ως τραγουδίστρια και δασκάλα φωνητικής. Η τελευταία της καλλιτεχνική δραστηριότητα αναφέρεται σε μουσικές των χωρών της Μεσογείου, “Mesogeios Project”. Πρόκειται για ένα πολύγλωσσο Project σε ύφος ethnic jazz, με έντονο το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού.Είναι Διπλωματούχος Μονωδίας με βαθμό Άριστα παμψηφεί και τη διάκριση του Ά Βραβείου (Τάξη καθηγητού κ. Αθανάσιου Αραμπατζή), καθώς και Πτυχιούχος Αρμονίας και Ωδικής (Τάξη καθηγήτριας κ. Κατερίνας Αραμπατζή). Μεγαλωμένη σε μια μουσική οικογένεια, η ενασχόλησή της με τη μουσική άρχισε από πολύ μικρή ηλικία, παρακολουθώντας μαθήματα πιάνου και θεωρητικών. Αργότερα φοίτησε στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, όπου πλέον η μουσική της παιδεία έλαβε μία πρώτη πιο ολοκληρωμένη μορφή. Εκεί ξεκίνησε και τα μαθήματα κλασσικού βιολιού, ενώ συνέχισε αυτά του πιάνου και των θεωρητικών. Τελειώνοντας το Μ.Σ.Θ. και παράλληλα με τις μουσικές της σπουδές, ολοκληρώνει την φοίτηση της στο Τμήμα Μαιευτικής του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης.Παρά το νεαρό της ηλικίας της έχει σημειώσει παραστάσεις σε διάφορες σκηνές. Για αρκετά χρόνια τραγουδούσε, συνοδεύοντας τον εαυτό της αλλά και άλλους ανερχόμενους καλλιτέχνες, στο πιάνο. Συμμετείχε ως βιολίστρια και αργότερα ως σολίστ τραγουδίστρια σε συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Τον τελευταίο χρόνο ακολουθεί ως guest vocals τον δάσκαλό και μέντορά της, Χρήστο Δίγκα, στις περιοδείες των νέων original jazz δίσκων του, καθώς και σε εμφανίσεις του με το νεοσύστατο σχήμα του “Organic Elements”.Την πλούσια καλλιτεχνική της δραστηριότητα έρχεται να συμπληρώσει η “εξαιρετική”, σύμφωνα με μαρτυρίες των μαθητών της, διδακτική της ικανότητα στην τέχνη του σύγχρονου τραγουδιού.Η συνεργασία της με τα Μουσικά Βήματα ξεκίνησε ήδη από πέρσυ και συνεχίζει.
Η ίδια δηλώνει: « Η μουσική είναι άφθονη, είναι ανεξάντλητη, χωρίς περιορισμούς, σωστά ή λάθη. Είναι μαγεία να καταφέρει κανείς να νιώσει λίγο από το μεγαλείο της και να συμπράττει, βάσει της δικής του αισθητικής, για το «καλό» της μουσικής. Ο τραγουδιστής είναι μουσικός, κι αν δεν είναι οφείλει να γίνει. Εγώ προσωπικά αντιμετωπίζω κάθε μαθητή ως μουσικό, και εκτός από την φωνητική τεχνική, δίνω ιδιαίτερη βάση στην ανάπτυξη της μουσικότητάς του και την ανάδειξη της προσωπικής του αισθητικής».


Αλέξανδρος Μακατσέλος

Ντραμς

 

Γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα το 1989. Άρχισε τα πρώτα μαθήματα Ντραμς στην ηλικία των 16 με δάσκαλο τον Φώτη Βακουφτσή. Ένα χρόνο αργότερα, το 2006, ξεκινάει ιδιαίτερα μαθήματα Ντράμς στο πλευρό του Κώστα Παγωνίδη. Το 2007 μέχρι το 2011, φοιτεί στο τζαζ τμήμα του Σύγχρονου Ωδείου στην Θεσσαλονίκη, με τον ίδιο δάσκαλο. Κατά την διάρκεια την φοίτησης, ξεκινάει να εμφανίζεται σε διάφορες μουσικές σκηνές, μπαρ, φεστιβάλ με διαφόρων ειδών συγκροτήματα, όπως επίσης και δισκογραφικές δουλείες, σε ψηφιακή ή φυσική μορφή.Το 2010 ξεκινάει να παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα Ντραμς στην Θεσσαλονίκη, όπως επίσης αναλαμβάνει το τμήμα Ντράμς στο ωδείο ‘‘Ιδιόμελο’’ στην Πτολεμαΐδα.Τον Μάιο του 2012 και μετά από εξετάσεις, γίνεται αποδεκτός στο Κονσερβατόριο της Ουτρέχτης στην Ολλανδία. Τον Σεπτέμβρη της ίδιας χρονιάς μετακομίζει και συνεχίζει τις μουσικές σπουδές, με καθηγητή τον Joost Kesselaar. Κατά την διάρκεια των σπουδών στην Ολλανδία, παρακολουθεί πολλά σεμινάρια από σπουδαίους μουσικούς/καλλιτέχνες παγκόσμιας αναγνώρισης όπως John Riley, Ari Hoenig, Kenny Werner, Peter Bernstein, Shai Maestro, Mark Guiliana, Bob Mintzer, Danilo Perez, John Patituci, Brian Blade κ.αΤο 2013, δημιουργεί τους ‘‘Groov-a-thon’’, ένα πενταμελές συγκρότημα που παίζει Funk διασκευές, από Maceo Parker, Roy Hargrove, Jaco Pastorius κι άλλους μουσικούς.Οι Groov-a-thon μένουν μαζί για δύο χρόνια, έχοντας ηχογραφήσει ένα EP με αυθεντικές συνθέσεις, σε ήχους Fusion και έχοντας περιοδεύσει στην Ολλανδία.Το 2015 στην Ουτρέχτη, διοργανώνει το ‘‘Jazz Evenings at Faculty Club’’, επί 2,5 χρόνια στο οποίο παίζει με διάφορους μουσικούς από την Τζαζ σκηνή της Ολλανδίας, με αποκορύφωμα την εμφάνισή του με το γνωστό Gypsy Trio, ‘‘The Rosenbergs’’. Την ίδια χρονιά παίζει με Jazz Big Band υπό την διεύθυνση του τρομπονίστα Ilja Reijngoud, σε ένα αφιέρωμα στο Horace Silver. Εμφανίζεται επίσης σε μπαρ, night clubs και φεστιβάλ με μικρά τζαζ γκρουπ (trio,quartet).Στα τέλη του 2016, δημιουργεί το ‘‘Jazz Jam Session at Tilt’’ , το οποίο γίνεται το εναρκτήριο βήμα για περισσότερα Jazz Session στην πόλη της Ουτρέχτης. Στο τελευταίο έτος των σπουδών του στο Κονσερβατόριο της Ουτρέχτης, συμμετείχε για πρώτη φορά σε Συμφωνική Ορχήστρα, παίζοντας Gran Casa, στο έργο του Sergei Rachmaninoff ‘‘Piano Concerto nr.2’’ με σολίστ τον Javier Rameix. Έπειτα, έλαβε μέρος σε ένα έργο για κρουστά, χορωδία και βαρύτονο, γραμμένο από τον συνθέτη Φάνη Ζαχόπουλο.Από το φθινόπωρο του 2017, λίγους μήνες μετά την αποφοίτηση από το Κονσερβατόριο της Ουτρέχτης, επέστρεψε στην Ελλάδα και πλέον ζει στην Θεσσαλονίκη δουλεύοντας σε μία ιδέα, ανάδειξης και σύνδεσης της πόλης της Θεσσαλονίκης, με Ευρωπαϊκά Μουσικά Πανεπιστήμια. Το πρότζεκτ αυτό, ονομάζεται Naima Drumhouse.


Βαγγέλης Πετρινιώτης

Μπουζούκι

 

Ο Ευάγγελος Πετρινιώτης γεννήθηκε το 1991 στην Καρδίτσα. Οι πρώτες του μουσικές σπουδές πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας και έπειτα στο Ωδείο Αρίων (Καρδίτσα), απ’ όπου αποφοίτησε με πτυχίο Αρμονίας και Αντίστιξης αντίστοιχα.Στη συνέχεια φοίτησε στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, όπου περάτωσε τις σπουδές του με προπτυχιακό και μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στην ερμηνεία και εκτέλεση του τρίχορδου μπουζουκιού.Το 2016 κυκλοφόρησε η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Χρώματα”. Από το 2017 εργάζεται ως καθηγητής τρίχορδου μπουζουκιού σε μουσικά σχολεία και εμφανίζεται σε φεστιβάλ και μουσικές σκηνές.Τέλος, το 2019 εκδόθηκε σε βιβλίο η μελέτη του για το «Προπολεμικό Ρεμπέτικο».Από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 είναι υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας της Θεσσαλονίκης.


Αλέξανδρος Μάγγος

Ηλεκτρική Κιθάρα

 

Ο Μάγκος Αλέξανδρος γεννήθηκε το 1987 είναι απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων μηχανικών του ΤΕΙ Καβάλας και αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.Είναι υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στον τομέα της εθνομουσικολογίας και μουσικής ανθρωπολογίας. Παράλληλα σπουδάζει Jazz κιθάρα στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης στο τμήμα του Κοσμά Στεφανίδη, ενώ έχει αποκτήσει το δίπλωμα Ειδικού Αρμονίας στην τάξη του Νίκου Σολομωνίδη.Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Jazz κιθάρας με τους Mark Whitfield, Κοσμά Στεφανίδη, Xavier Davis, σεμινάρια ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης αλλά και φιλοσοφίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπως και σεμινάρια φιλοσοφίας και ανθρωπολογίας της μουσικής με τον Φώτη Τερζάκη στο Διεπιστημονικό Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Ερευνών .Τα τελευταία 8 χρόνια δραστηριοποιείται ως κιθαρίστας στο ροκ συγκροτήματα ΠΑΝ με το οποίο έχει κυκλοφορήσει 2 CD (ΠΑΝ 1 και ΠΑΝ 2).


Μυρτώ Σταυρακίδου

Βιολί

 

Η Μυρτώ Σταυρακίδου-Ζάχου γεννήθηκε το 1996 στην Κατερίνη και τον Ιούνιο του 2019 αποφοίτησε από το τμήμα  Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στην ευρωπαϊκή κατεύθυνση, με ειδίκευση στο βιολί.Στην ηλικία των 6 ξεκίνησε μαθήματα  βιολιού και στα 7 πιάνου ( β’ ειδικό μέσης- τάξη Π.Ζαβράζνοβα ). Στα 8 έγινε μέλος της παιδικής  χορωδίας  του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, υπό τη διεύθυνση και διδασκαλία του Γιάννη Αδαμίδη, στην οποία συμμετείχε για τουλάχιστον 10 χρόνια και έχει συμπράξει ως σολίστ. Είναι πτυχιούχος ειδικού Αρμονίας ( τάξη Θ.Γραμματικού ) και έχει σπουδάσει κλασσικό μπαλέτο για περίπου 10 χρόνια.Τον Απρίλιο του 2017 μαζί με τις Ειρήνη Κρικώνη, Μυρσίνη Χριστοδουλοπούλου και Μελίνα Καράμπαλη απέσπασε το πρώτο βραβείο του Διαγωνισμού Μουσικής Δωματίου του τμήματος. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Χ. και Δ. Πολυζωίδη, Σ.Παπάνα, Α.Στάνκοβ κλπ στην Ελλάδα ( ” Δούμπεια” ) αλλά και στο εξωτερικό ( Bad Leonfelden, Αυστρία ). Καθηγητές της υπήρξαν οι Α.Καπαγιαννίδης, Σ.Τάκκας, Γ.Πετρόπουλος, Σ.Τσακαλίδης και Γ.Κορμπέτης με τον οποίο πήρε το πτυχίο του τμήματος. Υπήρξε μέλος της MOYSA στην θέση Α’ κορυφαία στις βιόλες και έχει συμμετάσχει σε συναυλίες με την ΚΟΘ, τη ΣΟΔΘ και με καταξιωμένους μουσικούς όπως ο V.Repin και ο Μ.Οικονόμου. Επίσης έχει συμμετάσχει στις συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας του Τ.Μ.Ε.Τ υπό  τη διεύθυνση του κου Γ.Βράνου.Πέρα από τις σπουδές τις στο βιολί η Μυρτώ, ξεκίνησε μαθήματα Μονωδίας με την κυρία Χιονάτη Γκίνα το έτος 2014-15 και έχει πάρει μέρος στο μουσικό σεμινάριο St George με την ίδια ως καθηγήτρια. Επιπλέον έχει κάνει μαθήματα με την Κ.Καρατζά στο πλαίσιο των μουσικών σεμιναρίων “Δούμπεια”. Έχει αποσπάσει υποτροφία ενός χρόνου φοίτησης στο Δημοτικό Ωδείο Πολίχνης, όπου σπουδάζει στη β’ ανωτέρα.  Έχει συμμετάσχει σε συναυλία της χορωδίας του Τ.Μ.Ε.Τ. υπό τη διεύθυνση της Μ.Ε.Μελιγκοπούλου.Όσον αφορά το θέατρο, το 2013 συμμετείχε ως πρωταγωνίστρια στο ανέβασμα της θεατρικής παράστασης  “Σύγχρονη Λυσιστράτη” του Λυκείου της. Το 2016 συμμετείχε για ένα χρόνο στο θεατρικό εργαστήρι της Ά.Γιαννακίδου.


Ματθαίος Χάιδος

Κλαρνέτο

 

Γεννήθηκε το 1994 στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε μαθήματα κλαρινέτου και
ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης το 2017 με υπεύθυνο
Καθηγητή Κ. Καζίκο.Σήμερα σπουδάζει ως φοιτητής στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και
Τέχνης-ΠΑΜΑΚ με ειδικότητα Κλαρινέτο. Παράλληλα με τις μουσικές του σπουδές,
αποφοίτησε ως Αρχαιολόγος από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.Σ’ όλη την διάρκεια της μουσικής του διαδρομής, έχει συμμετάσχει σε ποικίλους διαγωνισμούς όπου έχει λάβει αξιόλογα σχόλια και έχει διακριθεί για την πορεία του ως καλλιτέχνης.Επίσης, έχει συμμετάσχει με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης, με την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος, σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει ως μουσικός σε συναυλίες για φιλανθρωπικό σκοπό.Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που τον συγκινούν είναι η μετάδοση γνώσεων σε μικρότερες
ηλικίες και προσπαθεί να επιτύχει το καλύτερο αποτέλεσμα.