ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Καλώς Ήλθατε στο ΩΔΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ!

ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ έχοντας μεγάλη εμπειρία στο χώρο της μουσικής εκπαίδευσης έχει τη ευελιξία να αναπροσαρμόζει τα προγράμματα των σπουδών ανάλογα με τις ανάγκες της εποχής, βασιζόμενο κυρίως στη συνεργασία με καθηγητές εξειδικευμένους στο αντικείμενό τους και με σύγχρονες εκπαιδευτικές αντιλήψεις.

Η κλασική παιδεία και η σύγχρονή μουσική συνυπάρχουν έτσι ώστε κάθε σπουδαστής να έχει πλουραλιστική επαφή με τα μουσικά πράγματα της εποχής μας.

Ηλιάδης Θεόδωρος

Πιάνο

Ο Θοδωρής Ηλιάδης αποφοίτησε από τη τμήμα Νομικής του ΑΠΘ το 1998 και εργάστηκε έως το 2009 πάνω στον τομέα αυτό. Αλλάζοντας τον προσανατολισμό της επαγγελματικής του πορείας και έχοντας σαν γνώμονα την προσωπική βελτίωση και εξέλιξη έλαβε το Δίπλωμα πιάνου τον Ιανουάριο του 2012.
Μετά από ένα χρονικό διάστημα 9 μηνών τριβής με την Μέθοδο Αλεξάντερ κάτω από τις οδηγίες του Χρήστου Νούλη, ακολούθησε η μετάβασή του στη Μ. Βρετανία προκειμένου να ξεκινήσει τις σπουδές του πάνω στη Μέθοδο αυτή. Κατά το διάστημα της παραμονής του εκεί φοίτησε σε δύο διαφορετικά προγράμματα εκπαίδευσης πάνω στη Μέθοδο Αλεξάντερ δίπλα σε δασκάλους όπως ο Don Weed και Peter Nobes.
Εκεί εργάστηκε σαν δάσκαλος μουσικής παραδίδοντας ιδιαίτερα μαθήματα προσφέροντας παράλληλα τη συνοδεία πιάνου σε διάφορες χορωδίες. Ταυτόχρονα ενίσχυσε τη διδακτική και εκπαιδευτική εμπειρία του εργαζόμενος σε διάφορα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου.
Το 2016 επέστρεψε στην Ελλάδα και συνέχισε την επιμόρφωσή του πάνω σε παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά θέματα ολοκληρώνοντας τον ετήσιο κύκλο σπουδών της Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ. Το ίδιο έτος ξεκίνησε να διδάσκει πιάνο στο Αλεξάνδρειο Ωδείο Γιαννιτσών όπου εργάστηκε για δύο χρόνια.
Το 2018 αποφάσισε να υλοποιήσει την ιδέα του να δημιουργήσει έναν χώρο μουσικής εκπαίδευσης με το όνομα ΜΟΥΣΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ. Εκεί όπου η εκπαιδευτική μεθοδολογία θα έρθει να διαλύσει όλες τις παρεξηγήσεις γύρω από τον μύθο του όρου «ταλέντο». Προκειμένου να εξυπηρετήσει αυτόν τον σκοπό από το ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020 θα ξεκινήσει τη φοίτησή του στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών της Παιδαγωγική της Μουσικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου της Κύπρου.


Αναστασία Τσιτούνη

Φλάουτο

Η Αναστασία Τσιτούνη γεννήθηκε στην Κοζάνη. Αποφοίτησε από το τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας και στη συνέχεια θέλοντας να επεκτείνει την προσωπική της βελτίωση στον τομέα της ψυχολογίας κάνει μεταπτυχιακό στην Συμβουλευτική Ψυχολογία και Ψυχοθεραπεία σε πανεπιστήμιο την Μ. Βρετανίας όπου και αποφοιτεί με επιτυχία.Η σχέση της με τη μουσική ξεκίνησε στην ηλικία των 8 χρόνων με την εκμάθηση πιάνου και θεωρητικών μαθημάτων και το 2007 περνάει με επιτυχία στο μουσικό σχολείο Θεσσαλονίκης όπου εκεί γνωρίζει το φλάουτο και συνεχίζει τις σπουδές της σε αυτό. Συμμετέχει σε διάφορα μουσικά σύνολα, μπάντες αλλά και ορχήστρες, όπως η Συμφωνική Ορχήστρα του δημοτικού ωδείου Ιωαννίνων και η Νέα Συμφωνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.Το 2012 παίρνει το πτυχίο του Ειδικού Αρμονίας ενώ λίγα χρόνια αργότερα αποκτά εκπαιδευτική εμπειρία διδάσκοντας φλογέρα και φλάουτο. Παράλληλα, εργάζεται διδάσκοντας μουσικοκινητική αγωγή σε φορείς της Θεσσαλονίκης.


Άσπα Ναυρίδου

Φωνητικά

Η Άσπα Μαυρίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη όπου και δραστηριοποιείται κυρίως επαγγελματικά ως τραγουδίστρια και δασκάλα φωνητικής. Η τελευταία της καλλιτεχνική δραστηριότητα αναφέρεται σε μουσικές των χωρών της Μεσογείου, “Mesogeios Project”. Πρόκειται για ένα πολύγλωσσο Project σε ύφος ethnic jazz, με έντονο το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού.Είναι Διπλωματούχος Μονωδίας με βαθμό Άριστα παμψηφεί και τη διάκριση του Ά Βραβείου (Τάξη καθηγητού κ. Αθανάσιου Αραμπατζή), καθώς και Πτυχιούχος Αρμονίας και Ωδικής (Τάξη καθηγήτριας κ. Κατερίνας Αραμπατζή). Μεγαλωμένη σε μια μουσική οικογένεια, η ενασχόλησή της με τη μουσική άρχισε από πολύ μικρή ηλικία, παρακολουθώντας μαθήματα πιάνου και θεωρητικών. Αργότερα φοίτησε στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, όπου πλέον η μουσική της παιδεία έλαβε μία πρώτη πιο ολοκληρωμένη μορφή. Εκεί ξεκίνησε και τα μαθήματα κλασσικού βιολιού, ενώ συνέχισε αυτά του πιάνου και των θεωρητικών. Τελειώνοντας το Μ.Σ.Θ. και παράλληλα με τις μουσικές της σπουδές, ολοκληρώνει την φοίτηση της στο Τμήμα Μαιευτικής του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης.

Παρά το νεαρό της ηλικίας της έχει σημειώσει παραστάσεις σε διάφορες σκηνές. Για αρκετά χρόνια τραγουδούσε, συνοδεύοντας τον εαυτό της αλλά και άλλους ανερχόμενους καλλιτέχνες, στο πιάνο. Συμμετείχε ως βιολίστρια και αργότερα ως σολίστ τραγουδίστρια σε συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Τον τελευταίο χρόνο ακολουθεί ως guest vocals τον δάσκαλό και μέντορά της, Χρήστο Δίγκα, στις περιοδείες των νέων original jazz δίσκων του, καθώς και σε εμφανίσεις του με το νεοσύστατο σχήμα του “Organic Elements”.Την πλούσια καλλιτεχνική της δραστηριότητα έρχεται να συμπληρώσει η “εξαιρετική”, σύμφωνα με μαρτυρίες των μαθητών της, διδακτική της ικανότητα στην τέχνη του σύγχρονου τραγουδιού.Η συνεργασία της με τα Μουσικά Βήματα ξεκίνησε ήδη από πέρσυ και συνεχίζει.
Η ίδια δηλώνει: « Η μουσική είναι άφθονη, είναι ανεξάντλητη, χωρίς περιορισμούς, σωστά ή λάθη. Είναι μαγεία να καταφέρει κανείς να νιώσει λίγο από το μεγαλείο της και να συμπράττει, βάσει της δικής του αισθητικής, για το «καλό» της μουσικής. Ο τραγουδιστής είναι μουσικός, κι αν δεν είναι οφείλει να γίνει. Εγώ προσωπικά αντιμετωπίζω κάθε μαθητή ως μουσικό, και εκτός από την φωνητική τεχνική, δίνω ιδιαίτερη βάση στην ανάπτυξη της μουσικότητάς του και την ανάδειξη της προσωπικής του αισθητικής».


Χρόνης Κουτσουμπίδης

Κιθάρα

Ο Χρόνης Κουτσουμπίδης γεννήθηκε το 1986. Σε ηλικία 7 ετών ξεκινάει τις μουσικές του σπουδές και το 2007 παίρνει δίπλωμα κιθάρας από το Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας έχοντας τα τελευταία 7 χρόνια υποτροφία, με βαθμό Άριστα, Α’ Βραβείο και Αριστείο εξαιρετικής επίδοσης. Το 2005 παίρνει το πτυχίο Αρμονίας με βαθμό Άριστα και αργότερα το πτυχίο Αντίστιξης το 2018 με καθηγητή το Δημήτρη Δημόπουλο.

Το 2009 αποφοιτά από το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας από την τάξη ειδίκευσης κιθάρας της Έλενας Παπανδρέου, ενώ το 2015 αποφοιτά από το Mozarteum Πανεπιστήμιο του Salzburg από το πρόγραμμα « Master program guitar », στην τάξη του Eliot Fisk.
Έχει παρακολουθήσει μαθήματα με σημαντικούς μουσικούς μεταξύ των οποίων οι O. Ghiglia, R. Dyens, C. Domeniconi, M. Tamayo, T. Korhonen, M. Escarpa.Νικητής βραβείων σε διαγωνισμούς με κυριότερα τα Πρώτα Βραβεία στο Διεθνή Διαγωνισμό του Gargnano της Ιταλίας (2010), στον Πανελλήνιο Διαγωνσιμό στη Βέροια (2008), στο Διεθνή Διαγωνισμό του Φεστιβάλ Βόλου (2001). Πρώτο βραβείο στο Διεθνές φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ( 2016 ) και δεύτερο βραβείο στο Διεθνή διαγωνισμό “Savarez-Corelli” (2015) με το Αeolian Guitar Duo, ενώ έχει βραβευτεί και από τον σύλλογο φίλων κιθάρας «Δημήτρης Φάμπας» για την συμβολή του στη διάδοση του έργου του Δημήτρη Φάμπα.
Έχει δώσει συναυλίες σόλο και μουσικής δωματίου σε Ελλάδα και Αυστρία, ενώ έχει συμπράξει και με τη συμφωνική ορχήστρα του Τ.Μ.Ε.Τ.
Το 2018 κυκλοφορεί ο πρώτος του δίσκος με έργα για κιθάρα του Γιώργου Νούση από την εταιρεία Doberman-Yppan productions.
Παίζει με κιθάρα κατασκευής Παύλου Γύπα.


Αλέξανδρος Μακατσέλος

Drums

Γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα το 1989. Άρχισε τα πρώτα μαθήματα Ντραμς στην ηλικία των 16 με δάσκαλο τον Φώτη Βακουφτσή. Ένα χρόνο αργότερα, το 2006, ξεκινάει ιδιαίτερα μαθήματα Ντράμς στο πλευρό του Κώστα Παγωνίδη. Το 2007 μέχρι το 2011, φοιτεί στο τζαζ τμήμα του Σύγχρονου Ωδείου στην Θεσσαλονίκη, με τον ίδιο δάσκαλο. Κατά την διάρκεια την φοίτησης, ξεκινάει να εμφανίζεται σε διάφορες μουσικές σκηνές, μπαρ, φεστιβάλ με διαφόρων ειδών συγκροτήματα, όπως επίσης και δισκογραφικές δουλείες, σε ψηφιακή ή φυσική μορφή.

Το 2010 ξεκινάει να παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα Ντραμς στην Θεσσαλονίκη, όπως επίσης αναλαμβάνει το τμήμα Ντράμς στο ωδείο ‘‘Ιδιόμελο’’ στην Πτολεμαΐδα.Τον Μάιο του 2012 και μετά από εξετάσεις, γίνεται αποδεκτός στο Κονσερβατόριο της Ουτρέχτης στην Ολλανδία. Τον Σεπτέμβρη της ίδιας χρονιάς μετακομίζει και συνεχίζει τις μουσικές σπουδές, με καθηγητή τον Joost Kesselaar. Κατά την διάρκεια των σπουδών στην Ολλανδία, παρακολουθεί πολλά σεμινάρια από σπουδαίους μουσικούς/καλλιτέχνες παγκόσμιας αναγνώρισης όπως John Riley, Ari Hoenig, Kenny Werner, Peter Bernstein, Shai Maestro, Mark Guiliana, Bob Mintzer, Danilo Perez, John Patituci, Brian Blade κ.αΤο 2013, δημιουργεί τους ‘‘Groov-a-thon’’, ένα πενταμελές συγκρότημα που παίζει Funk διασκευές, από Maceo Parker, Roy Hargrove, Jaco Pastorius κι άλλους μουσικούς.Οι Groov-a-thon μένουν μαζί για δύο χρόνια, έχοντας ηχογραφήσει ένα EP με αυθεντικές συνθέσεις, σε ήχους Fusion και έχοντας περιοδεύσει στην Ολλανδία.

Το 2015 στην Ουτρέχτη, διοργανώνει το ‘‘Jazz Evenings at Faculty Club’’, επί 2,5 χρόνια στο οποίο παίζει με διάφορους μουσικούς από την Τζαζ σκηνή της Ολλανδίας, με αποκορύφωμα την εμφάνισή του με το γνωστό Gypsy Trio, ‘‘The Rosenbergs’’. Την ίδια χρονιά παίζει με Jazz Big Band υπό την διεύθυνση του τρομπονίστα Ilja Reijngoud, σε ένα αφιέρωμα στο Horace Silver. Εμφανίζεται επίσης σε μπαρ, night clubs και φεστιβάλ με μικρά τζαζ γκρουπ (trio,quartet).Στα τέλη του 2016, δημιουργεί το ‘‘Jazz Jam Session at Tilt’’ , το οποίο γίνεται το εναρκτήριο βήμα για περισσότερα Jazz Session στην πόλη της Ουτρέχτης. Στο τελευταίο έτος των σπουδών του στο Κονσερβατόριο της Ουτρέχτης, συμμετείχε για πρώτη φορά σε Συμφωνική Ορχήστρα, παίζοντας Gran Casa, στο έργο του Sergei Rachmaninoff ‘‘Piano Concerto nr.2’’ με σολίστ τον Javier Rameix. Έπειτα, έλαβε μέρος σε ένα έργο για κρουστά, χορωδία και βαρύτονο, γραμμένο από τον συνθέτη Φάνη Ζαχόπουλο.

Από το φθινόπωρο του 2017, λίγους μήνες μετά την αποφοίτηση από το Κονσερβατόριο της Ουτρέχτης, επέστρεψε στην Ελλάδα και πλέον ζει στην Θεσσαλονίκη δουλεύοντας σε μία ιδέα, ανάδειξης και σύνδεσης της πόλης της Θεσσαλονίκης, με Ευρωπαϊκά Μουσικά Πανεπιστήμια. Το πρότζεκτ αυτό, ονομάζεται Naima Drumhouse.


Αλέξανδρος Μάγκος

Κιθάρα

Ο Μάγκος Αλέξανδρος γεννήθηκε το 1987 είναι απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων μηχανικών του ΤΕΙ Καβάλας και αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στον τομέα της εθνομουσικολογίας και μουσικής ανθρωπολογίας. Παράλληλα σπουδάζει Jazz κιθάρα στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης στο τμήμα του Κοσμά Στεφανίδη, ενώ έχει αποκτήσει το δίπλωμα Ειδικού Αρμονίας στην τάξη του Νίκου Σολομωνίδη.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Jazz κιθάρας με τους Mark Whitfield, Κοσμά Στεφανίδη, Xavier Davis, σεμινάρια ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης αλλά και φιλοσοφίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπως και σεμινάρια φιλοσοφίας και ανθρωπολογίας της μουσικής με τον Φώτη Τερζάκη στο Διεπιστημονικό Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Ερευνών . Τα τελευταία 8 χρόνια δραστηριοποιείται ως κιθαρίστας στο ροκ συγκροτήματα ΠΑΝ με το οποίο έχει κυκλοφορήσει 2 CD (ΠΑΝ 1 και ΠΑΝ 2).


Άννα Μπαξέ

Διεύθυνση χορωδίας

Η Άννα Μπαξέ είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών σπουδών του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ερευνητικό ενδιαφέρον στην διδασκαλία της χορωδίας και ειδικότερα της παιδικής χορωδίας. Είναι κάτοχος πτυχίου Αρμονίας και Αντίστιξης (Άριστα) ( τάξη Ευ. Κατέλη). Σπουδάζει διεύθυνση χορωδίας (τάξη Α. Κυριακίδου) και πιάνο (ταξη Μ. Γεωργιάδου) στο Μακεδονικό ωδείο Θεσσαλονίκης.
Είναι μαέστρος του φωνητικού συνόλου Youtune καθώς και των «Πειραματικών Μουσικών συνόλων» του 2ου Πειραματικού Λυκείου Θεσσαλονίκης ενώ στο παρελθόν έχει υπάρξει μαέστρος της παιδικής χορωδίας καθολικής Εκκλησίας καθώς και των χορωδιακών τμημάτων του Ωδείου Φίλων Μουσικής Ωραιοκάστρου.
Εχει παρει μέρος σε σεμινάρια διεύθυνσης με τον Α. Κοντογεωργίου, Μ. Οικονόμου, Α. Κυριακίδου, Σ. Γιολδάση. Στα πλαίσια των Πανελλήνιων Masterclass διεύθυνσης με την Συμφωνική ορχήστρα του δήμου Αθηναίων και την χορωδία του Μετσόβιου Πολυτεχνείου έχει διευθύνει τόσο την χορωδία όσο και την ορχήστρα υπο την καθοδήγηση των Μ. Οικονόμο και Α. Κυριακίδου.
Έχει υπάρξει μέλος της Χορωδίας Κοραή, της μεικτής χορωδίας “North College” και ιδρυτικό μέλος της παιδικής χορωδίας φίλων μουσικής, όπως και πιανίστρια της ορχήστρας “Con Fuoco” του δημοτικού ωδείου Θέρμης.


Νικόλαος Λάππας

Κλαρινέτο/σαξοφωνο

Ο Λάππας Νικόλαος γεννήθηκε το 1985, οι μουσικές σπουδές του ξεκίνησαν 9 ετών στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και το 2008 πήρε το δίπλωμα κλαρινέτου με βαθμό άριστα, με καθηγητή τον Κοσμά Παπαδόπουλο στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Το 2018 πήρε το δίπλωμα σαξοφώνου με βαθμό άριστα, με καθηγητή τον Χάρη Καπετανάκη στο Δημοτικό Ωδείο Αμπελοκήπων. Έχει σπουδάσει επίσης βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική στο ΚΩΘ, με καθηγητή τον Πέτρο Παπαεμμανουήλ, με τον οποίο πήρε πτυχίο και δίπλωμα το 2013 και το 2018 αντίστοιχα. Είναι απόφοιτος του μουσικού λυκείου Θεσσαλονίκης, καθώς και απόφοιτος της σχολής γεωπονίας του ΑΠΘ.

Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια κλαρινέτου με τους Octavian.A.Popa, Petko Radev  και σαξοφώνου με τους Δήμο Δημητριάδη, Δημήτρη Τσάκα, Γιάννη Μυράλη. Επίσης, συμμετείχε σε σεμινάρια ερμηνείας με τον Γιώργο Χατζηνίκο και Μίλτο Μουμουλίδη,. Από το 2016 φοιτά στο τζαζ εργαστήρι του Χάρη Καπετανάκη στο Δημοτικό ωδείο Αμπελοκήπων.

Ως πρώτος κορυφαίος σε φιλαρμονικές ορχήστρες πνευστών, υπό την διεύθυνση του Νίκου Χρυσοχόου, έχει συνεργαστεί με μαέστρους διεθνούς φήμης, όπως Douglas Bostock, Denis Laile, Matthew Arau, Thierry Abramovici και Julian Gibbons. Μετά από πρόσκληση του τελευταίου συμμετείχε τον Σεπτέμβριο του 2019 στην ηχογράφηση δίσκου της γερμανικής ορχήστρας πνευστών Verbandsjugendorchester des Blasmusikverbandes Hochrhein. Τον Ιανουάριο του 2018 είχε τη τιμή να συνεργαστεί με τον διεθνούς φήμης τρομπετίστα Sergei Nakariakov σε συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό. Έχει συμμετάσχει επίσης ως πρώτο κλαρινέτο στην συμφωνική ορχήστρα του ΑΠΘ με μαέστρο τον Δημήτρη Δημόπουλο.

Από το 2008 ασχολείται με την γενική εκπαίδευση παιδιών ως μουσικός (ΚΔΑΠ, προγράμματα παιδιών τσιγγάνων και προσφύγων), καθώς και με τη διδασκαλία πνευστών σε παιδιά που σπουδάζουν σε ωδεία και μουσικά σχολεία.

Τέλος, σε μια διαρκή αναζήτηση και προσέγγιση των ριζών  και των παραδόσεων του τόπου μας, εργάζεται ως μουσικός σε συναυλίες, φεστιβάλ, δεξιώσεις και χώρους εστίασης.


Μυρτώ Σταυρακίδου

Βιολί


Η Μυρτώ Σταυρακίδου-Ζάχου γεννήθηκε το 1996 στην Κατερίνη και τον Ιούνιο του 2019 αποφοίτησε από το τμήμα  Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στην ευρωπαϊκή κατεύθυνση, με ειδίκευση στο βιολί.

Στην ηλικία των 6 ξεκίνησε μαθήματα  βιολιού και στα 7 πιάνου ( β’ ειδικό μέσης- τάξη Π.Ζαβράζνοβα ). Στα 8 έγινε μέλος της παιδικής  χορωδίας  του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, υπό τη διεύθυνση και διδασκαλία του Γιάννη Αδαμίδη, στην οποία συμμετείχε για τουλάχιστον 10 χρόνια και έχει συμπράξει ως σολίστ. Είναι πτυχιούχος ειδικού Αρμονίας ( τάξη Θ.Γραμματικού ) και έχει σπουδάσει κλασσικό μπαλέτο για περίπου 10 χρόνια.

Τον Απρίλιο του 2017 μαζί με τις Ειρήνη Κρικώνη, Μυρσίνη Χριστοδουλοπούλου και Μελίνα Καράμπαλη απέσπασε το πρώτο βραβείο του Διαγωνισμού Μουσικής Δωματίου του τμήματος. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Χ. και Δ. Πολυζωίδη, Σ.Παπάνα, Α.Στάνκοβ κλπ στην Ελλάδα ( » Δούμπεια» ) αλλά και στο εξωτερικό ( Bad Leonfelden, Αυστρία ). Καθηγητές της υπήρξαν οι Α.Καπαγιαννίδης, Σ.Τάκκας, Γ.Πετρόπουλος, Σ.Τσακαλίδης και Γ.Κορμπέτης με τον οποίο πήρε το πτυχίο του τμήματος. Υπήρξε μέλος της MOYSA στην θέση Α’ κορυφαία στις βιόλες και έχει συμμετάσχει σε συναυλίες με την ΚΟΘ, τη ΣΟΔΘ και με καταξιωμένους μουσικούς όπως ο V.Repin και ο Μ.Οικονόμου. Επίσης έχει συμμετάσχει στις συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας του Τ.Μ.Ε.Τ υπό  τη διεύθυνση του κου Γ.Βράνου.

Πέρα από τις σπουδές τις στο βιολί η Μυρτώ, ξεκίνησε μαθήματα Μονωδίας με την κυρία Χιονάτη Γκίνα το έτος 2014-15 και έχει πάρει μέρος στο μουσικό σεμινάριο St George με την ίδια ως καθηγήτρια. Επιπλέον έχει κάνει μαθήματα με την Κ.Καρατζά στο πλαίσιο των μουσικών σεμιναρίων «Δούμπεια». Έχει αποσπάσει υποτροφία ενός χρόνου φοίτησης στο Δημοτικό Ωδείο Πολίχνης, όπου σπουδάζει στη β’ ανωτέρα.  Έχει συμμετάσχει σε συναυλία της χορωδίας του Τ.Μ.Ε.Τ. υπό τη διεύθυνση της Μ.Ε.Μελιγκοπούλου.

Όσον αφορά το θέατρο, το 2013 συμμετείχε ως πρωταγωνίστρια στο ανέβασμα της θεατρικής παράστασης  «Σύγχρονη Λυσιστράτη» του Λυκείου της. Το 2016 συμμετείχε για ένα χρόνο στο θεατρικό εργαστήρι της Ά.Γιαννακίδου.


Θεόδωρος Γκουγκουσούδης

Κιθάρα

Ο Θεόδωρος Γκουγκουσούδης μεγάλωσε στα Γιαννιτσά. Σπούδασε κιθάρα με τον κ. Ιωάννη Ανδρόνογλου και ανώτερα θεωρητικά (μέχρι το Πτυχίο Φούγκας-Ενορχήστρωσης) στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, είναι αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ και της τάξης Σύνθεσης του Καθηγητή κ. Χρήστου Σαμαρά, καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού Διπλώματος Σύνθεσης του Πανεπιστημίου Μουσικής και Δραματικών Τεχνών Mozarteum Salzburg της Αυστρίας.

Από τον Οκτώβριο του 2018 είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ Σύνθεσης στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ (Επιβλέπων Καθηγητής: Χρήστος Σαμαράς). Ως κιθαριστής συνέπραξε ως σολίστ με ορχήστρα σε ηλικία 15 ετών, ερμηνεύοντας το Κοντσέρτο σε Ρε μείζονα του A. Vivaldi, ενώ έχει ερμηνεύσει επανειλημμένα έργα σύγχρονων συνθετών σε Α’ εκτέλεση.

Το 2016 ηχογράφησε και ερμήνευσε έργα υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Lund στο Μάλμε της Σουηδίας. Έργα του έχουν αποσπάσει βραβεία στον 7ο Διαγωνισμό Σύνθεσης εις Μνήμην Δημήτρη Δραγατάκη και 13ο  Διαγωνισμό Σύνθεσης εις Μνήμην Γιάννη Α. Παπαϊωάννου, ενώ έχει  επιλεγεί, κατόπιν διαγωνισμού, σε εργαστήρια Σύνθεσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το 2016 απέσπασε το Γ βραβείο ανάμεσα από 134 συνθέτες από 30 χώρες στο Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης Harald Genzmer στη Γερμανία και εκδόθηκε από το γερμανικό οίκο Schott.

Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε σημαντικούς χώρους (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Aula της Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, Ωδείο Αθηνών, Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ,  Auditorium Festival Grafennegg, Grosser Saal-Universität München, Jordan Hall-Boston, Solitär-Mozarteum κ.α.) από σύνολα και φορείς όπως: Συμφωνική Ορχήστρα ‘Tonkünstler’ της Βιέννης, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Φεστιβάλ Κιθάρας Βοστώνης, Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής, Αυστριακό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής,  Interface Ensemble, Mozik Neues Ensemble, Ensemble Names κ.α. σε Ελλάδα, Ιταλία, Αυστρία, Γερμανία και Η.Π.Α. και έχουν αναμεταδοθεί από την Αυστριακή Ραδιοτηλεόραση (ÖRF).